gevulde Kong aan je hond geven

Makkelijke recepten voor het vullen van een Kong of Likmat

De meeste hondeneigenaren weten dat een Kong of een Likmat een ideale bezigheid is voor je hond. Of je hond nou jong of oud is, het leeglikken van een Kong of Likmat is voor alle honden een fijne en rustgevende activiteit. Het likken zorgt ervoor dat je hond kalmeert en eventueel opgebouwde spanning en stress wegvloeit. En als bijkomend voordeel is je hond op deze manier langer bezig met zijn maaltijd. Daarnaast is het ook gewoon een leuke manier om je hond op deze manier (een deel) van zijn dagelijkse voeding te geven. Niets fijner dan je hond rustig te zien genieten van zijn eten, toch? Daarom hieronder een aantal tips om de Kong of Likmat te vullen:

Recept: Easy Peasy dinner
  • kant-en-klare paté, vers vleesvoeding of blikvoer

Smeer de paté, het natvoer of vers vlees gelijkmatig uit over de Likmat en smullen maar!
Kong: vul de Kong met de paté of het natvoer/vlees (tip: zet de Kong rechtop in een mok of glas en gebruik een theelepel om te vullen). Je kunt de Kong ook even invriezen.


Recept: Plakbrok
  • brokken
  • warmwater

Week de brokken van je hond in warm water totdat deze zacht zijn (en het water afgekoeld is). Maal ze fijn in een blender of prak met een vork fijn en voeg eventueel een theelepel pure pindakaas of tahini of kokosolie toe.
Uitsmeren over de Likmat/vul een Kong ermee en aanvallen maar 😉


Recept: Veggie lover
  • puree van zoete aardappel of pompoen of wortel
  • eetlepel kokosolie of tahini

Kook een portie groente en maak er puree van. Meng een eetlepel kokosolie of tahini door de puree. Uitsmeren op Likmat en klaar. Of vul een Kong met de groentepuree eventueel gemengd met brokken.
Varieer en ontdek de favoriete smaak van je hond!


Recept: Yo Banana!
  • halve banaan
  • halve kop yoghurt of kwark
  • handje bosbessen

Prak de banaan en meng met de yoghurt of kwark, spreid uit over de Likmat en strooi de bosbessen er overheen. Of vul een Kong met het mengsel.

Recept: Nutty apple spread
  • eetlepel pindakaas (Let op: gebruik alleen pure pindakaas, dus zonder toegevoegde xylitol of suiker)
  • halve appel

Snijd de appel in hele hele kleine stukjes, prak eventueel nog een beetje fijn. Meng met een eetlepel pindakaas en smeer uit over de Likmat of vul de Kong hiermee. Gegarandeerd lang lik-plezier!

Hoi, ik ben Nicolle

Als geaccrediteerd kynologisch gedragstherapeut kan ik jou en je hond helpen bij de opvoeding en training van je hond. Daarbij gebruik ik alleen moderne en wetenschappelijk onderbouwde methodes. Kijk op de homepage voor een overzicht van alle diensten die ik aanbied. 

meer blogs