even voorstellen

Ik zet jou en je hond op de eerste plaats!

Mijn passie voor honden

Dat begon al vroeg, aangezien ik ben opgegroeid tussen de konijnen, schapen, paarden, honden en andere dieren. Mijn vader was dierenarts met zijn full-time praktijk aan huis. Met als gevolg dat ik als klein meisje met mijn neus vooraan stond en dieren al snel mijn grootste hobby waren. 

Honden zijn intrigerende dieren, ze kunnen je aanvoelen, emoties tonen en je steunen precies wanneer je dat nodig hebt. Ik vind het daarom belangrijk om met veel respect en liefde om te gaan met alle honden die ik tegenkom.  

In de hondenwereld staat de wetenschap en kennis gelukkig niet stil. Dit betekent dat er continu nieuwe inzichten ontstaan en onderzoeksresultaten beschikbaar komen over onder andere het gevoelsleven van honden en de beste manier om honden te trainen. Deze laatste kennis houd ik graag bij! 

Van biologiestudie naar hondentrainer...

In Utrecht heb ik de universitaire studie biologie gedaan, met specialisatie diergedrag. Onder andere heb ik meegewerkt aan een onderzoek naar het leervermogen van makaken. Met een afstudeerproject in Suriname, waar ik zeeschildpadden heb geobserveerd, kon ik de studie afronden. Honden hadden toen ook al mijn aandacht, onder andere de uitlaathond die ik wekelijks verzorgde.

Na mijn studie ging ik aan de slag als ambtenaar voor onder andere het toenmalige ministerie van VROM. En die eigen hond, die kwam toen heel snel in mijn leven. Dit was een prachtige en slimme Dogo Argentino kruising, en zij bleek een heel ander type hond te zijn dan ik van huis uit gewend was. Door haar is mijn liefde en passie voor honden(gedrag) verder aangewakkerd. De drang naar meer kennis leidde tot een opleiding tot kynologisch instructeur en vervolgens ook tot kynologisch gedragstherapeut. Met deze diploma’s op zak ben ik echter nooit uitgeleerd en volg ik nog jaarlijks diverse opleidingen en cursussen. Momenteel verdiep ik mij in de relatie tussen hondenvoeding en -gedrag en start ik komend jaar met de opleiding tot orthomoleculair voedingstherapeut voor honden. 

Wat jij en je hond bij mij leren

Sinds 2013 ben ik volledig werkzaam als hondenprofessional. Vanaf dat moment heb ik met veel plezier al vele hondeneigenaren mogen begeleiden en helpen in de opvoeding van hun honden. Hierbij leg ik vooral de nadruk op het leren begrijpen van elkaar. Jij als hondeneigenaar leert zien en begrijpen wat je hond bedoelt met zijn gedrag, waarom hij doet wat hij doet. Andersom zal jouw hond jou beter gaan begrijpen, omdat jij leert op een duidelijke manier te communiceren met je hond. Zodra jij luistert en begrijpt naar wat jouw hond vertelt met zijn lichaamstaal en gedrag, kun je daar adequaat op reageren en jouw hond begeleiden naar het gewenste resultaat. Hierdoor versterkt jullie band en is er ruimte voor een mooie samenwerking.

Luister naar je hond, hij heeft altijd gelijk. Er is namelijk een onderliggende reden voor het gedrag van je hond.”

deze foto toont mijn eigen hond een kruising Amerikaanse pitbull en Engelse Stafford

Mijn eigen honden

Na het overlijden van mijn vorige hond Kayla, kon ik voorlopig nog niet aan een andere hond denken. Toch kwam er binnen drie maanden een hond op mijn pad, een herplaatser die een nieuwe eigenaar zocht. Een hele sociale en aanhankelijke 3-jarige Amerikaanse Pitbull reu; Kush. Inmiddels woont Kush al ruim 5 jaar bij mij en ben ik nog steeds ontzettend blij dat ik hem toen geadopteerd heb!

Kush loopt iedere ochtend met mij en een groep honden in het bos, tijdens de wandeling van mijn hondenuitlaatservice. In het begin was hij redelijk verlegen, maar nu heeft hij een aantal vaste hondenvrienden in de groep. Hij heeft een hekel aan regen, houdt enorm van eten en lekker luieren op de bank en geniet graag van een boottochtje door de Haagse grachten. 

Werkwijze en methode

Beloningsgericht

Honden, en ook de eigenaren, leren het beste zonder dwang of intimidatie. Bij ons leer je op een beloningsgerichte en plezierige manier je hond opvoeden.

Persoonlijke aandacht

Zowel in de groepslessen als in de prive lessen staat persoonlijke aandacht voorop. Een ongedwongen sfeer bevordert tevens het leervermogen van jou en je hond!

Gediplomeerd

Uitgeleerd ben ik nooit, ik blijf mij daarom voortdurend bijscholen. Naast de vele diploma's en certificaten die ik heb gehaald, ben ik geaccrediteerd en aangesloten bij de NVGH en de SPPD.

Een greep uit mijn opleidingen & bijscholingen

Naam opleidingJaarNaam opleider
The role of emotion in agressive dog behavior2023Dr. Lobry de Bruyn
Pijn bij honden2023Tinley Academie
Gedragsproblemen - mentaal of (fy)ziek?2022Prof.Dr. Tiny de Keuster
International Dog trainer summit2021Empowered Dog
Seminar Buitenlandse Hond2021Argos
Honden Instructeurs Congres2021, 2020, 2019Annorlunda
Seminar Gedragsmedicatie bij angst en agressie2020Argos
Grenzen aan beïnvloeden van rasspecifiek gedrag 2019Tinley Academie
Seminar Het behandelen van gedragsproblemen2018Valerie Jonckheer-Sheehy
Opleiding Neuswerk Instructeur2018, 2019Tinley Academie
Diploma Kynologisch Gedragstherapeut2017Martin Gaus Academie
Diploma Kynologisch Instructeur2011O&O, Ned Ver Instructeurs in hondenopvoeding en -opleiding
Masteropleiding Biologie1996-2002Universiteit Utrecht

Gratis e-book

Tips om je puppy te begeleiden naar een stabiele en gelukkige huishond

Een gratis e-book voor jou als puppy-eigenaar, makkelijk leesbaar en met praktische tips die je direct kunt toepassen. Leer om te gaan met het bijtgedrag van je puppy en hoe het overmatige bijten te voorkomen. Ontvang dit gratis e-book door hieronder je gegevens in te vullen.