HONDENTRAINING EN -OPVOEDING in den haag

Gedragstherapie

Soms heb je meer hulp nodig. Wanneer je het even niet meer ziet zitten met bepaald gedrag van je hond. Als je onzeker en ongelukkig wordt van ongewenst gedrag van je hond, kan ik je helpen om het te veranderen.

als je hond ongewenst gedrag vertoont

En toch is het een lieve hond..

Wanneer bepaald gedrag van jouw hond niet meer ‘handelbaar’ is of overlast geeft aan jou of je omgeving, dan wil je graag betrouwbare hulp inschakelen. Iemand die met jou meekijkt en je steunt en verder helpt, om het gedrag van je hond om te buigen naar gewenst gedrag. Zodat jullie samen weer plezierig verder door het leven kunnen.  Als professioneel opgeleid kynologisch gedragstherapeut kun je precies voor dat bij mij terecht! Sinds 2017 help ik honden en eigenaren die problemen ervaren, om elkaar beter te begrijpen en op die manier probleemgedrag op te lossen. Met concrete en diervriendelijke tips en trainings-adviezen gaan wij samen aan de slag!

gedragsproblemen

Hierbij kan ik jou helpen

gedragstherapie voor jou en je hond bij het najagen van paarden
samen aan de slag

Hoe werkt dat, gedragstherapie?

Zodra je je bij mij aanmeldt voor een gedragsconsult, zal ik binnen een paar dagen contact me je opnemen. We zullen dan een intake-afspraak inplannen bij jou thuis. Tijdens deze afspraak die meestal 1,5 tot 2 uur in beslag neemt, zullen wij de oorzaak en motivatie van je hond voor het probleemgevende gedrag in kaart brengen. Dit doen wij onder andere aan de hand van een uitgebreide vragenlijst die jij van tevoren invult en terugstuurt naar mij. 

Niet alleen het gedrag van je hond is belangrijk om onder de loep te leggen, ook de naar fysieke conditie van je hond wordt gekeken. Mogelijk zal ik je doorsturen naar een andere specialist, wanneer ik vermoed dat een onderliggend fysieke oorzaak meespeelt. Zo kan het zijn dat ik je dan adviseer om een fysiotherapeut, manueel therapeut, chiropractor of een voedingsspecialist te bezoeken. Regelmatig verzoek ik om voor onze afspraak een grondige check bij de dierenarts te laten uitvoeren. 

Uit het eerste consult zullen direct praktische adviezen en tips volgen. Ook zal ik een inschatting maken van het traject en een prognose over het ombuigen van het ongewenste gedrag en aanleren van vervangend gewenst gedrag. Daarmee kun jij direct aan de slag.
De aanpak en methodes die ik je aanreik houden rekening met de (on)mogelijkheden van zowel hond als eigenaar. Uiteraard werk ik volgens de laatste moderne inzichten, beloningsgericht en zonder dwang. Centraal staat daarbij het leren lezen en leren begrijpen van je hond. 

Bij mij zijn quick fixes niet de oplossing, maar bouw je aan de band met je hond waarvan je een leven lang plezier hebt!

Ik ben aangesloten bij de NVGH, de Nederlandse Vereniging van Gedragstherapeuten voor Honden. Dit betekent dat ik een gecertificeerde opleiding heb afgerond en mij jaarlijks bijschool. Ook betekent dit dat gedragstherapie in aanmerking komt voor vergoeding door de zorgverzekering van jouw hond; op dit moment oa door de OHRA, Pet Secur en Petplan. Check dus zeker de polis van jouw hond!

gedragstherapie

Praktische informatie

Foto's uit de praktijk

Ervaringen van hondeneigenaren

Heb je vragen over dit aanbod? Stuur me gerust een berichtje.