Basiscursus


Covid-update: bij ons traint u veilig in kleine groepjes, hanteren wij ruime afstand onderling en zijn we nooit met teveel personen tegelijk aanwezig op de trainingslocatie. Momenteel mogen wij geen groepslessen geven vanwege de huidige lockdown die loopt tot en met dinsdag 2 maart. Voor individuele training bij u thuis of buiten, kunt u wel gedurende deze periode bij ons terecht!

Liever privétraining? Deze mogelijkheid bieden wij altijd gedurende werkdagen in de middaguren. Voor meer informatie hierover, neem contact op via 06-199 991 74 of stuur een mail!


De basiscursus is geschikt voor alle honden vanaf ongeveer 5 maanden oud en is tevens het vervolg op de puppycursus. Ook kunt u deelnemen aan de cursus als u een (oudere) hond geadopteerd of uit het asiel heeft.
De basiscursus is echter niet geschikt voor honden* die zich angstig voelen in nabijheid van andere honden en/of mensen en honden* die uitvallen aan de lijn. (*Deze honden helpen wij graag middels privétraining of gedragstherapie.)

Tijdens de lessen leren u en uw hond de basisoefeningen voor een prettige samenwerking. De nadruk ligt op het opbouwen en onderhouden van een goede band. Een sterke vertrouwensband met uw hond betekent investeren in tijd en aandacht voor uw hond. Door op een positieve en ongedwongen wijze met uw hond bezig te zijn, investeert u in een sociale en lieve huishond, een maatje voor het leven.
Alle oefeningen worden stap-voor-stap aangeleerd en op maat aangeboden. En een oefening die uw hond al beheerst, wordt verder uitgebouwd.

Praktijk en theorie

In deze cursus leren u en uw hond de basisvaardigheden zoals zitten, liggen, hierkomen, wandelen aan de lijn, aandacht voor u en negeren van omgeving, loslaten van een speeltje. De cursus bestaat uit 8 wekelijkse praktijklessen en een theorieavond. Tijdens de theorieavond krijgt u inzicht in hoe uw hond het beste leert en gaan we dieper in op de lichaamstaal van honden.

Duur: 8 praktijklessen + 1 theorieavond

Kosten: €165,-

Waar en wanneer: Op maandagavond op de locatie aan de Waalsdorpervlakte, of op donderdagavond op de locatie aan de Guntersteinweg

Startdata:

Op de locatie Den Haag/Scheveningen (Waalsdorpervlakte):

• De nieuwe basiscursussen worden na de lockdown ingeroosterd, zodra groepsvorming van 4 personen is toegestaan.
Op maandagavond vinden de lessen plaats op de locatie Waalsdorp. U kunt zich aanmelden voor de wachtlijst; zodra er duidelijkheid is over de planning ontvangt u bericht van ons!

Op de locatie Den Haag/Rijswijk (Guntersteinweg):

• De nieuwe basiscursussen worden na de lockdown ingeroosterd, zodra groepsvorming van 4 personen is toegestaan.
Op donderdagavond vinden de lessen plaats op de locatie Guntersteinweg. U kunt zich aanmelden voor de wachtlijst; zodra er duidelijkheid is over de planning ontvangt u bericht van ons!

Terug naar het cursusaanbod

Cursusinhoud

Basisvaardigheden
1 theorieavond
8 praktijklessen van 45 minuten

Prijs €165,-

AANMELDEN

Locatie
De trainingslocatie is buiten. Namelijk op een mooi veld naast de Waalsdorpervlakte (maandag) en op een omheind terrein van Middin aan de Guntersteinweg (donderdag).

Lestijden
De lestijden staan vermeld bij de cursusdata.

De theorieavond wordt gegeven op een dinsdagavond van 19.00 tot 21.00 uur.

hondenschool training