Basiscursus PUK Hondenservice Den Haag

Basiscursus in Den Haag bij PUK hondenschool.

Basiscursus


Vanwege de huidige Corona crisis worden alle groepslessen zo ingericht dat we nooit met teveel mensen tegelijk aanwezig zijn op de trainingslocatie.

Liever privétraining? Deze mogelijkheid bieden wij altijd gedurende werkdagen in de middaguren. Voor meer informatie hierover, neem contact op via 06-199 991 74 of stuur een mail!


De basiscursus is geschikt voor alle honden vanaf ongeveer 5 maanden oud en is tevens het vervolg op de puppycursus. Ook kunt u deelnemen aan de cursus als u een (oudere) hond geadopteerd of uit het asiel heeft.
De basiscursus en Zomerklasjes zijn echter niet geschikt voor honden* die zich angstig voelen in nabijheid van andere honden en/of mensen en honden* die uitvallen aan de lijn. (*Deze honden helpen wij graag middels privétraining of gedragstherapie.)

Tijdens de lessen leren u en uw hond de basisoefeningen voor een prettige samenwerking. De nadruk ligt op het opbouwen en onderhouden van een goede band. Een sterke vertrouwensband met uw hond betekent investeren in tijd en aandacht voor uw hond. Door op een positieve en ongedwongen wijze met uw hond bezig te zijn, investeert u in een sociale en lieve huishond, een maatje voor het leven.
Alle oefeningen worden stap-voor-stap aangeleerd en op maat aangeboden. En een oefening die uw hond al beheerst, wordt verder uitgebouwd.

Praktijk en theorie

In deze cursus leren u en uw hond de basisvaardigheden zoals zitten, liggen, hierkomen, wandelen aan de lijn, aandacht voor u en negeren van omgeving, loslaten van een speeltje. De cursus bestaat uit 8 wekelijkse praktijklessen en een theorieavond. Tijdens de theorieavond krijgt u inzicht in hoe uw hond het beste leert en gaan we dieper in op de lichaamstaal van honden.

Duur: 8 praktijklessen + 1 theorieavond

Kosten: €165,-

Waar en wanneer: Op maandagavond op de locatie aan de Waalsdorpervlakte, of op donderdagavond op de locatie aan de Guntersteinweg

ZOMERKLAS: in de zomermaanden wordt de basiscursus ivm de zomervakantie in een andere vorm gegeven. In blokken van 4 intensieve lessen worden de thema’s zelfbeheersing, het hierkomen en wandelen aan een ontspannen lijn behandeld. De kosten van een blok van 4 lessen bedragen €60. U kunt zich voor ieder afzonderlijk blok aanmelden.
* Het thema Zelfbeheersing zal ingaan op onderwerpen zoals het opspringen tegen mensen, het omgaan met prikkels zodat de hond niet als een dolle op alles en iedereen af rent, hoe krijg je de aandacht van je hond terug, en vergelijkbare situaties waarbij de hond gaat leren zijn impulsen te beheersen.
* Tijdens het thema Hierkomen leer je contact te houden met je hond terwijl deze losloopt, leren we de hond een “emergency recall” aan, gaan we in op onderwerpen zoals veilig loslopen en ontmoetingen met honden in losloopgebieden en leren we speelsgewijs aan hond en eigenaar dat hierkomen altijd leuk en belonend is!
* De lessen met het thema Wandelen behandelt het wandelen met de hond aan een ontspannen lijn, hoe te handelen indien de hond toch trekt aan de lijn, aandacht en contact met de hond onderhouden tijdens het wandelen, het snuffel-wandelen en het leren volgen op commando.

Startdata:

Op de locatie Den Haag/Scheveningen (Waalsdorpervlakte):

• Maandag 8 juni 2020 – 20:00u-20:45u. (Basiscursus) VOL

• Maandag 3 augustus 2020 – 20:00u-20:40u (ZOMERKLAS: thema Wandelen) nog plek!

• Maandag 3 augustus 2020 – 21:00-21:40u (ZOMERKLAS: thema Hierkomen) VOL

• Maandag 14 sept. 2020 – 20:00u-20:45u. (Basiscursus)
Let op: geen les op maandag 5 oktober

Op de locatie Den Haag/Rijswijk (Guntersteinweg):

• Donderdag 9 juli 2020 – 19:30u-20:10u (ZOMERKLAS: thema Zelfbeheersing) VOL

• Donderdag 6 augustus 2020 – 19:30u-20:10u (ZOMERKLAS: thema Wandelen) nog plek!

• Donderdag 6 augustus 2020 – 20:30u-21:10u (ZOMERKLAS: thema Zelfbeheersing) nog plek!

• Donderdag 17 september 2020 – 19:30u-20:10u: Basiscursus
Let op: geen les op donderdag 8 oktober.

Terug naar het cursusaanbod

Cursusinhoud

Basisvaardigheden
1 theorieavond
8 praktijklessen van 45 minuten

Prijs €165,-

AANMELDEN

Locatie
De trainingslocatie is buiten. Namelijk op een mooi veld naast de Waalsdorpervlakte (maandag) en op een omheind terrein van Middin aan de Guntersteinweg (donderdag).

Lestijden
De lestijden staan vermeld bij de cursusdata.

De theorieavond wordt gegeven op een dinsdagavond van 19.00 tot 21.00 uur.

hondenschool training