Referenties

  Ervaringen van hondeneigenaren

  Funklas met Silk en Safron

  IMG_3459

  Efina en Ton over de Funklas: Wij vonden het super! De honden hadden plezier in alles en wij dus ook.
  Het speuren naar de lapjes was echt een eye opener, en het zoeken naar ons ook.
  Hoopers was ook compleet nieuw, geweldig om te zien hoe snel ze dit oppakken.
  Bij de braingames dacht ik oh makkie onze honden zijn gewend te puzzelen, maar dat viel even tegen, nieuwe puzzels moet je toch opbouwen zeker de moeilijke. Balans oefeningen ook heel leuk.
  Het enige wat we jammer vonden was dat het maar 6 lessen waren Glimlach.
  Prachtige locatie en de manier waarop jij de lessen geeft spreekt ons erg aan. Compliment.

  Efina en Ton, juni 2016

  Basiscursus – Lara

  IMG_3483

  De basiscursus gaat heel ontspannen voor baas en hond. Voor mijn hond was het een uurtje waar lol en leren samen gingen. Lara komt nu beter naar mij toe, snapt basiscommando’s zoals naar de plaats, zit, af en plat en spring hoog. We werken nog aan ‘leave it’! Ik vond het fijn om gerichte aanwijzingen te krijgen omdat je bewegingen heel nauw luisteren, timing is belangrijk! Carolien en Nicolle geven heel prettig les, niet op prestaties gericht maar vooral de relatie baas en hond is belangrijk. Natuurlijk moet je wel thuis ook je oefeningen doen, dat werkt voor mij en Lara het beste. Wij gaan graag door met de vervolgcursus.

  Leonore Duiker, nov.2015

  Puppycursus – Indy

  Indy op puppycursus Den HaagMet onze Golden Retriever pup Indy hebben we de puppycursus gedaan bij puk hondenschool. Wilde even laten weten dat we de lessen als heel positief ervaren hebben. We hebben eerder puppytraining gedaan met onze andere hond. Jullie training was leuker (niet alleen leren zitten en liggen, maar ook ballenbak en tunnel etc.) en prettiger met zo’n kleine groep.

  Sascha Pasman, sept.2015

  Kennis over honden – Sjef

  Sjef uitlaatservice Den HaagIk ken Nicolle al wat jaren en ben erg enthousiast over de uitlaatservice maar zeker ook over de hondenschool die zij runt. Zij heeft haar kennis en liefde voor honden gebundeld en laat zien waar ze goed in is.
  Onze hond Sjef is niet de meest heldhaftige reu en dat  zie je af en toe terug in zijn gedrag. Grote groepen honden zijn griezelig voor hem maar toen ik de groep van Nicolle een keer tegenkwam ging dat wonderbaarlijk goed.
  Naast de kennis die zij al heeft maar ook steeds weer bij leert, heeft zij vooral het vermogen om “te zien” wat de honden in haar roedel van plan zijn. Zij registreert gedrag en grijpt op een rustige en verantwoorde manier in zodat de groep stabiel blijft en iedere hond gewoon blij kan zijn.  Ik zie dit regelmatig als Sjef en ik  weer eens een ochtend of middag “gezellig” mee gaan naar Clingendael, Overvoorde of het strand! Sjef gaat overigens ook graag elke week zonder zijn baasje mee met Nicolle!
  Anita Molhoek, sept. 2015

  Uitlaatservice – Mikkel

  mikkel uitlaatservice Den HaagOnze hond Mikkel is al vele jaren tot grote tevredenheid van ons en van hem zelf onderdeel van de uitlaatgroep van puk hondenservice. Mikkel is geen makkelijke hond maar Nicolle weet daar heel goed mee om te gaan. Liefdevol en rustig benadert zij hem en hij is dan ook dol op haar. Kortom een prima en vertrouwd adres om je hond mee op pad te sturen.
  Liesbeth Suijkerbuijk, juni 2015

  Uitlaatservice, hondenschool en privé-les – Teagan

  Teagan uitlaatservice Den Haag en hondentrainingTeagan is een teckel van 4 jaar oud en zij loopt al 3 jaar met Nicolle mee, naar volle tevredenheid van mijzelf en naar wisselende tevredenheid van Teagan ;-). Niet dat Teagan niet blij is om elke keer Nicolle te zien, nee dat is het helemaal niet, Nicolle wordt bij elke ontmoeting door Teagan compleet afgelebberd en het staartje van Teagan staat geen moment stil, maar zodra er moet worden gewandeld in Clingendael is het voor Teagan maar zo zo. Het doet haar niet veel dat park en dat laat ze merken ook. Door demonstratief op de grond te gaan liggen en geen stap verder te willen zetten of zich op elke andere voorbijganger te storten en te willen worden geaaid door die persoon of bij een bankje te gaan zitten en gewoon lekker van het zonnetje te willen genieten of gewoon de heleboel bij elkaar blaffen uit protest, maar lopen, nee dat hoeft niet altijd. Totdat er natuurlijk hele leuke “mannen” in het groepje blijken te zitten, dan wil mevrouw zich opeens van haar beste kant laten zien. Totdat ze weer wordt genegeerd door de betreffende mannen en sjokt ze weer een beetje mokkend door. En in de regen wandelen is het meest afschuwelijke dat er bestaat, dus dan moet deze dame razendsnel worden aangelijnd, want anders is ze direct naar de bus teruggerend om te schuilen. Tja, deze teckel heeft vele verschillende gemoedstoestanden en is niet bang ze te laten zien, maar hoe haar humeur ook is, Nicolle kan er altijd om lachen en weet Teagan wel weer zover te krijgen om mee te lopen. Nicolle ziet in elke hond de humor en de charme en weet elke hond een hele leuke wandeling te bezorgen, zodat ieder hondje elke keer weer voldaan zijn mandje in gaat!
  Nicolle schrijft na elke wandeling in een schriftje hoe de wandeling met Teagan is geweest en ze kan het altijd erg leuk beschrijven wat Teagan nu weer heeft uitgespookt en hoe verschillend de wandelingen met haar zijn als ze naar de Waalsdorpervlakte of het strand gaan, dan is Teagan namelijk in haar element en heeft ze lol. 🙂
  Ik heb het volste vertrouwen in Nicolle en laat Teagan zonder enig probleem met haar mee gaan. In het begin was ik wat zenuwachtig of Teagan niet vergeten zou worden van huis te worden opgehaald, want Teagan loopt om de week mee ipv elke week, maar Nicolle heeft mij altijd gerust weten te stellen en Teagan is nooit vergeten.
  Ook heb ik een Funclass bij Nicolle gevolgd en de enorme interesse die Nicolle heeft in honden was dan ook duidelijk te zien. Veel leuke soms ook zelf verzonnen uitdagingen waren in de training opgenomen en we hebben ons geen moment verveeld. Dus ook haar hondenschool is een aanrader! Het gaat veel verder dan de standaard zit-, blijf- en volg-oefeningen.
  Tevens heeft Nicolle mij goeie tips gegeven om enkele probleempjes met Teagan aan te pakken. De “noodzaak” om achter vogels aan te rennen blijft, maar Teagan komt veel sneller bij me terug en kan soms zelfs de verleiding weerstaan. En de hysterie bij het zien van een kat is ook aanzienlijk minder. Teagan blijft een gepassioneerd hondje, dus ik zou waarschijnlijk harder moeten trainen om deze plooien glad te strijken, maar de oefeningen hebben vooral mij een houvast gegeven.
  Kortom, Nicolle, je bent goud waard, want zelfs als Teagan soms wat ondankbaar doet (tja, het is en blijft een teckel :-)) dan nog vinden wij het alle twee heel erg fijn dat ze bij jou terecht kan en een hele plezierige middag heeft.
  Ingrid Durieux, juni 2015.

  Vertrouwen – Maggie

  maggie uitlaatservice Den HaagWanneer je een hond hebt voelt het alsof het een kind van je is. Mijn kinderen gingen naar een crèche waarbij ik wist dat de leidsters daar supergoed voor ze zorgden. Zo is het ook met “Mag “ mijn hond. Mag is gek op Nicolle en vindt het heerlijk met de andere honden rond te rennen. Nicolle gaat uit van het karakter van de hond. Op een fijne positieve manier gaat ze met de honden om. Je merkt het plezier dat ze heeft met de honden en natuurlijk voelen de honden zich dan op hun best!!
  Els van Puffelen

  Betrouwbaar en deskundig – Stella

  Stella puk hondenservice uitlaatservice Den HaagStella, onze hond is een zwerfhond geweest en bleek extreem bang te zijn voor andere honden. Daarom twijfelden we of ze ooit mee kon met een uitlaatservice en of ze ooit sociaal zou zijn met andere honden. Na een zoektocht op internet kwamen we Puk Hondenservice tegen en we hadden gelijk een goed gevoel. Tijdens het kennismakingsgesprek kwam Nicolle op ons over als een betrouwbaar persoon met verstand van honden. Iemand waar je je hond met een goed gevoel bij achterlaat. Voor ons was dat extra belangrijk, omdat Stella zo ontzettend bang was. Boven verwachting kon Stella al heel snel met Nicolle en de groep honden mee lopen en ze beleeft iedere week weer veel plezier met haar hondenvriendjes en vriendinnetjes. Na al die jaren zijn we nog steeds heel tevreden. Nicolle is deskundig en heeft echt hart voor dieren.
  Esther en Ferdinand

  Ongewenst gedrag afleren – Idze


  Idze privetraining gehoorzaamheid Den HaagOnze hond, Idze, een stabij van 3 jaar, is een vrolijke reu met zeer vriendelijk karakter, maar enkele keren per maand kon hij compleet onvoorspelbaar, opeens opgewonden gaan blaffen tegen onbekenden. Uiteraard wilden we hem dit ongewenste gedrag afleren en daar heeft Nicolle ons heel snel, effectief en op een heel prettige manier bij geholpen! Heel veel dank daarvoor!
  Jan-Jette en Marceline