Groepswandeling

Iedere dag met een groep honden op stap

Hoe werkt dat?

Maximaal acht honden lopen in een groep mee tijdens een wandeling van ruim een uur. Ik wandel op veilige locaties, die door de gemeente bestemd zijn tot hondenlosloopgebied. In de keuze van de wandellocatie houd ik rekening met de behoeften en karakters van de honden die meewandelen. De honden die meewandelen dragen een PUK hondenservice halsband die voorzien is van een penning met mijn telefoonnummer.
Ik haal de honden thuis of op uw werk op en vervoer ze in een goed onderhouden en veilige bus die voorzien is van een ventilatiesysteem en anti-slip matten. De laadruimte van de bus is opgesplitst in delen en voorzien van een aantal transportbenches, zodat de honden apart van elkaar kunnen zitten. Uiteraard liggen de honden op dekens in de bus en worden ze afgedroogd en de pootjes geveegd bij thuiskomst na de wandeling.
Tijdens de wandeling zorg ik dat iedere hond zich op zijn gemak voelt en observeer ik voortdurend de interacties tussen de honden. Daar waar nodig zorg ik actief voor rust in de groep en krijgen de honden individuele aandacht. Uiteraard benader ik de honden altijd op een vriendelijke manier en pas ik uitsluitend positieve trainingsmethoden toe.

Uw hond mee?

Uw hond kan met mij mee op stap indien hij of zij minimaal 1 jaar oud is. De honden die meegaan moeten betrouwbaar los kunnen lopen in de groep en sociaal gedrag vertonen. Een intacte teef kan uiteraard rond en tijdens de loopsheid tijdelijk niet meewandelen en een intacte reu mag alleen mee als hij zich niet opdringerig gedraagt.
Voordat uw hond meegaat, kom ik (Nicolle) bij u thuis langs voor een uitgebreide kennismaking. Tijdens dit bezoek vertel ik u over de werkwijze en beantwoord ik al uw vragen. Uw hond leer ik kennen tijdens dit gesprek waarin wij een vragenlijst doorlopen over het karakter en gedrag van uw hond. Hierna maken wij een afspraak voor een proefwandeling, dit is de eerste keer dat uw hond mee gaat wandelen in de groep. Als deze naar wens verloopt, kan uw hond vervolgens op wekelijkse basis mee op stap in de uitlaatservice.