Artikelen

Informatie over de opvoeding van je hond.

Een puppy in deze Corona tijd? Dit moet je erover weten!

Persoonlijk denk ik dat dit een fantastische tijd is om een puppy in huis te nemen. Puppy’s hebben namelijk net zoals mensenbaby’s een veilige hechting en geborgenheid nodig. Zich veilig voelen is in die eerste weken het allerbelangrijkste. En dat kan nu dus uitstekend als er altijd iemand thuis is! Rust is daarbij wel een hele belangrijke bijkomende factor, die nodig is om je pup zich veilig en niet overprikkeld te laten voelen. Ben je met een vol gezin nu fulltime thuis, zorg dan voor hele duidelijke afspraken binnen het huishouden over wie, wanneer, welke activiteit met de puppy onderneemt.

Maar….moet je dan niet bang zijn dat je hond verlatingsangst krijgt? Nu altijd iemand thuis is en de pup dus nooit alleen is? Nee en ja. Bij iedere hond/pup is het verstandig en noodzakelijk om tijd te investeren in het zich veilig laten voelen van de hond in zijn nieuwe leefomgeving. Daarbij hoort ook het alleen kunnen verblijven in die omgeving.
Lees verder….

Je hond leren alleen te zijn.

Hoe je je puppy of volwassen hond aanleert om alleen thuis te verblijven. Hier komt binnenkort het artikel.

Het socialiseren van je puppy.

De eerste maanden in het leven van je pup zijn heel belangrijk voor het opgroeien tot een zelfverzekerde, optimistische en vriendelijke hond. Deze socialisatieperiode is essentieel om je pup te leren dat onbekende mensen, honden en situaties niet eng zijn en om de hond zich veilig te laten voelen in de dagelijkse omgeving van onze drukke, prikkelrijke mensenwereld.

Goed socialiseren betekent dat de hond leert zijn omgeving met de variatie aan prikkels daarin, als normaal te gaan beschouwen. Een goede socialisatie bestaat uit positieve en niet beangstigende leerervaringen van de pup met allerlei prikkels. Hierbij gaat het vooral om de kwaliteit van de ervaringen van je pup, zodat je pup een neutrale of positieve emotie ervaart bij de prikkels.
Lees verder….

Puppybijten! Hoe ga je ermee om?

Hier komt binnenkort een artikel over hoe om te gaan met een puppy die in alles bijt…

Puppy EHBO: Eerste-Hulp-Bij-Opvoeden van je puppy.

Hier volgt binnenkort een artikel over Eerste Hulp Bij Opvoeden van je puppy.