Werkwijze PUK hondenservice

Een cursus waar u samen wat aan heeft

Hondentraining bij PUK Hondenschool

Iedere hond en eigenaar is anders. Hier houdt puk hondenschool rekening mee. Tijdens de groepslessen is daarom voldoende aandacht voor individuele vragen en oplossingen. De leerdoelen en oefeningen in de les worden aangeboden naar ieders niveau en persoonlijke behoefte.

Het opbouwen en onderhouden van de band tussen eigenaar en hond begint volgens ons bij een juiste interpretatie van elkaars communicatie. Tijdens de lessen leert u de lichaamstaal van uw hond te lezen, waardoor u uw hond beter gaat begrijpen en zijn motivatie leert kennen waarom de hond iets wel of niet doet. Door uw hond te begrijpen, krijgt u de sleutel tot succes om uw hond op te voeden tot de hond die u wilt.

De leermethodes die wij hanteren zijn gebaseerd op de laatste inzichten uit onderzoek naar het leervermogen, de psychologie, het trainen en opvoeden van honden. Dit betekent dat wij niet vasthouden aan vastgeroeste gewoontes of methoden en u voorzien van diervriendelijke en effectieve opvoedmethodes.

 

Positieve trainingsmethode

Met positieve bekrachtiging van gewenst gedrag leert u uw hond opvoeden tot een welgemanierde sociale huishond. Door duidelijkheid, structuur en consequent te handelen leert u uw hond dat ongewenst gedrag niets zal opleveren.
Tijdens de lessen wordt geen gebruik gemaakt van corrigerende halsbanden zoals slipkettingen, prikbanden e.d. of corrigerende tuigjes of materialen van dien aard die het welzijn van de hond aantasten. Het geven van grove verbale correcties of fysieke handelingen zoals rukken aan de riem zijn eveneens niet toegestaan.

 

Samengevat kunt u dit verwachten van puk hondenschool:

  • kleine groepen van maximaal 6 cursisten
  • professioneel advies op maat
  • aangename sfeer en vriendelijke uitleg
  • trainen op een veilige en groene locatie
  • leermethodes gebaseerd op positieve bekrachtiging van gewenst gedrag
  • duidelijke begrenzing van ongewenst gedrag