Puppycursus, voor de opvoeding van uw puppy

Puppycursus in Den Haag en Rijswijk.

Puppycursus


Covid-update: de groepslessen vinden plaats volgens de geldende corona maatregelen van de gemeente. Dit betekent dat wij ruime onderlinge afstand houden, nooit met teveel personen tegelijk op de trainingslocatie aanwezig zijn en in zeer kleine groepjes werken.

Ook is er de mogelijkheid om de puppycursus middels privélessen te volgen. Dit kan gewoon bij u thuis! Het startpakket bestaat uit 3 lessen van 45 minuten en kost €129,-. Meer informatie hierover? Neem contact op via 06-199 991 74 of stuur een mail!


Wij bieden verschillende puppycursussen aan, die ingericht zijn op de leeftijd en ontwikkelingsfase van uw puppy. Dit zijn de Puppycursus, de PuppyPlus-cursus en de Pubercursus:

Puppycursus: vanaf de leeftijd van 8 weken tot 16 weken is uw puppy welkom om te starten met deze puppycursus.

PuppyPlus-cursus: voor puppy’s in de leeftijd vanaf ongeveer 18 weken oud of puppy’s die al privétraining hebben gehad of de voorgaande puppycursus hebben doorlopen, is er de PuppyPlus-cursus.

(Pre-)Pubercursus: puppy’s in de leeftijd vanaf ongeveer 6 maanden en ouder zijn welkom in de pubercursus. Ook oudere honden die uit het buitenland geadopteerd zijn, nog erg onervaren zijn of puberaal gedrag vertonen zijn welkom om in de pubercursus te starten.

Tijdens deze puppycursussen leert u voornamelijk hoe u uw puppy socialiseert met zijn omgeving. Dit betekent dat we de puppy’s voorbereiden op het leven in de grote wijde wereld. Tijdens de praktijklessen maken we veel gebruik van stimuli en attributen om de pups hieraan te leren wennen. Ook zetten we bijvoorbeeld joggers, fietsers, personen in uniform en met hoeden of paraplu’s in, om uw pup te socialiseren en een goede band met mensen en soortgenoten aan te leren.

Veel aandacht wordt daarnaast besteedt aan het opvoeden van de pup en de typische puppygedragingen zoals speelbijten, opspringen en ongecontroleerd gedrag. We leren u op een effectieve en positieve wijze hiermee om te gaan. Met heldere oefeningen begeleidt u uw pup tot een stabiele en zelfverzekerde hond.
Alle oefeningen zijn zo ingericht dat u hiermee een sterke band opbouwt tussen u en uw hond. Per cursus zijn de oefeningen afgestemd op de leeftijd en ontwikkelingsfase van uw puppy en worden de oefeningen verder uitgebouwd.

Duur: 5 wekelijkse lessen van een half uur

Wanneer?: op maandag of donderdag, starttijd tussen 18:20u en 19:30u, afhankelijk van de groep waarin u wordt ingedeeld

Kosten: €90,-

Waar:
Op maandagavond op de locatie naast de Waalsdorpervlakte,
en op donderdagavond op de locatie aan de Guntersteinweg

Startdata:

Op de locatie Den Haag/Scheveningen (Waalsdorpervlakte):

Op maandagavond:

 • start Puppycursus op 3 mei (VOL)
 • start Puppycursus op 31 mei (VOL)
 • start Puppycursus op 7 juni
 • start Pubercursus op 28 juni
 • start Puppycursus op 5 juli
 • start PuppyPlus-cursus op 12 juli

Op de locatie Den Haag/Rijswijk (Guntersteinweg):

Op donderdagavond:

 • start Puppycursus op 20 mei
 • start Pubercursus op 20 mei
 • start Puppycursus op 24 juni
 • start PuppyPlus-cursus op 24 juni

Ook zijn er regelmatig mogelijkheden om tussentijds te starten in een puppycursus of om een puppy-privécursus aan huis te volgen! Mail ons om de mogelijkheden te bespreken.

 • Extra informatie:

Artikelen over opvoeding, gedrag en socialisatie van de hond.

Liever alle aandacht voor u en uw pup en niet in een groep? Boek dan een privétraining aan huis, waarbij al uw vragen over de opvoeding van de pup behandeld worden! Deze privétrainingen kunnen iedere middag worden ingeroosterd vanaf 14:00u.

<Terug naar het cursusaanbod>

Cursusinhoud

Socialisatie + opvoeding
Per cursus 5 praktijklessen van 30 minuten
Geen examen
Kosten €90,- per cursus

AANMELDEN

Locatie
De trainingslocatie is buiten. In een mooi en groen gebied naast de Waalsdorpervlakte (op maandag) en op een omheinde locatie van Middin aan de Guntersteinweg (op donderdag).

Lestijden
De lestijden staan vermeld bij de startdata.