April 2017

VANWEGE UITBREIDING IS PUK HONDENSERVICE OP ZOEK NAAR COLLEGA’S!

GEZOCHT:

– collega voor de uitlaatservice, die 3 tot 5 middagen per week met een groepje honden wil wandelen.

– collega voor de hondenschool, die als stagiair of (assistent) kynologisch instructeur aan de slag wil in een enthousiast team van professionele collega’s.

PUK hondenservice kenmerkt zich door een zorgvuldige omgang met hond & eigenaar, kennis & kundigheid en professionaliteit. Door groei en uitbreiding van de werkzaamheden, is PUK hondenservice op zoek naar enthousiaste professionals die het team komen versterken.
Je wordt persoonlijk opgeleid en begeleid, met diverse doorgroeimogelijkheden op langere termijn.

Ben JIJ:

* enthousiast, flexibel, stressbestendig

* hartelijk voor honden EN de eigenaren

* in het bezit van een relevant diploma of ervaring in de omgang met honden

* in het bezit van een rijbewijs en eigen vervoersmiddel (voor de uitlaatservice)

* op maandag- en/of woensdagavond beschikbaar (voor de hondenschool)

Reageer dan nu en stuur een berichtje met jouw motivatie naar contact@puk-hondenservice.nl
We gaan graag het gesprek met je aan om te zien hoe wij kunnen samenwerken!

 


Januari 2016 – Januari 2017

(Her-)Accreditatie door SPPD: kwaliteitskeurmerk

Omdat puk hondenschool ervaring, kennis en kunde erg belangrijk vind, heeft kynologisch instructrice Nicolle Bisschoff zich sinds deze maand aangesloten bij de SPPD. Deze accreditatie door het SPPD geeft aan dat u bij puk hondenschool in betrouwbare en professionele handen bent. 
SPPD
is het professional platform voor diergedragsdeskundigen. Op het platform kunt u nalezen of de door u uitgezochte hondenschool werkt met ervaren, goed opgeleide instructeurs. SPPD erkende instructeurs hebben een diploma Kynologisch Instructeur, geven minimaal 7 uur per maand les en volgen jaarlijks minimaal 6 uur beroepsgerichte nascholing.

Logo SPPD Kynologisch Instructeur 2016

Certificaat SPPD Nicole Bisschoff 2016
SPPD Certificaat Nicole Bisschoff 2017

December 2015
Vuurwerk en honden

Oudejaarsavond is voor veel honden helaas geen prettige avond. Je hond kan angstig worden van de knallen, geluiden en trillingen van het afgestoken vuurwerk. Hij kan proberen te vluchten of ontsnappen of stress vertonen door bijvoorbeeld trillen, hijgen, overdreven alertheid, nerveus gedrag en een gespannen houding. Om deze avond voor je hond met zo min mogelijk stress te laten verlopen, kun je als eigenaar een aantal voorbereidingen treffen.

  1. Voorbereidingen in huis
    Maak een veilige schuilplek: creëer een rustige en prettige verblijfplek voor je hond. Ligt je hond graag onder de tafel, onder je bed, in zijn bench of in de mand? Maak die plek zo prettig mogelijk voor je hond en leg er een fijne deken en eventueel een kledingstuk met jouw geur eraan. Laat je hond regelmatig op deze plek ontspannen liggen met een kluif of geef hem zijn eten op deze plek. Om je hond tijdens Oud&Nieuw zo veel mogelijk af te schermen van het vuurwerk, bevindt deze plek zich idealiter op een rustige plek in het huis, niet in de buurt van een raam en scherm je de plek af van zoveel mogelijk geluid en licht van buitenaf of bedek je de bench met dekens. Installeer eventueel een Adapril (DAP) diffuser dichtbij deze fijne schuilplek van je hond. De rustgevende feromonen die de DAP diffuser verspreidt, kunnen een extra steuntje in de rug van je hond zijn om tot rust te komen of om zijn stressniveau te verlagen. Ook kun je zachtjes een radio of tv aanzetten in deze ruimte, als ruis/achtergrondgeluid om de herrie van het vuurwerk te maskeren.
  2. Uitlaten op de dagen rond de jaarwisseling
    In de aanloop naar Oud&Nieuw zijn er al regelmatig knallen van vuurwerk te horen. Zorg er deze dagen voor dat je altijd een zakje met kleine blokjes kaas of worst bij je hebt, zodat je bij iedere knal die je hoort tijdens de wandeling, direct je hond kunt trakteren op een superlekker hapje. Oftewel je leert je hond dat een knal betekent: “jiehaa, feest!! kom maar stukje kaas halen”. Hoe ver weg of zacht je de knal ook hoorde, dit gaat vanaf nu betekenen dat je hond iets lekkers ontvangt. Let erop dat je niet de fout maakt en je hond alleen een hapje lekkers geeft wanneer je ziet dat hij onrustig of angstig reageert op de knal, maar trakteer hem juist heel consequent iedere keer als je een knal hoort, ongeacht de reactie van je hond daarop.
    Zoek veilige plekken op om je hond uit te laten, zoals bijvoorbeeld het strand of de duinen en laat je hond aangelijnd uit. Ga bijvoorbeeld een uur met je hond in hoog tempo wandelen (ook goed voor je eigen conditie en je weerstand), ga eindelijk eens samen joggen (begin alvast aan je goede voornemens) of laat een lange sleeplijn aan zijn tuigje hangen (als je je hond toch los wilt laten lopen). Fietsen met je hond in deze periode is minder verstandig, aangezien je een grote kans hebt op ongelukken mocht je hond in paniek raken of wanneer jullie plots geconfronteerd worden met vuurwerk of een knal.
  3. Voorbereiding van je hond
    Als je hond geluidsgevoelig van aard is of al eerder angstig gereageerd heeft op knallen en vuurwerk, is het raadzaam om zeker een aantal weken voor Oud&Nieuw te starten met desensitisatie van je hond voor knallen en vuurwerkgeluiden. Behalve het koppelen van een knal aan een lekker hapje zoals hiervoor uitgelegd, kun je ook je hond laten wennen aan geluidsopnames van knallen en vuurwerk. Het laten wennen van je hond aan bepaalde geluiden via geluidsopnames vergt veel geduld en een hele secure aanpak. De belangrijkste regel bij deze therapie is: kijk goed naar de reactie van je hond en stop onmiddellijk als je hond angstige stressgedragingen vertoont. Begin met de therapie altijd op een zodanig laag geluidsniveau waarbij de hond zichtbaar niet reageert. Op de engelstalige website van DogsTrust kun je meerdere geluidsfragmenten downloaden en een beknopte handleiding van de werkwijze lezen.
    Eventueel kun je aan de dierenarts vragen om medicatie wanneer je weet dat je hond erg angstig reageert op harde geluiden of vuurwerk. Koop geen stress-verlagende middelen in de supermarkt of andere winkels, maar raadpleeg je eigen dierenarts voor veilige en betrouwbare medicatie.
    Weet je zeker dat het chipnummer van je hond goed geregistreerd staat? Controleer voor de zekerheid op de website van Chipnummer.nl of het chipnummer van je huisdier in orde is.
  4. Voorbereiding van jezelf
    Zorg ervoor dat je weet wat je moet doen als je hond toch angstig reageert en in paniek raakt, probeert weg te vluchten of voor steun naar jou toekomt.
    Zie je dat je hond paniekerig reageert, angstig wegkruipt of ligt te trillen? Troosten mag, maar overdrijf het niet. Vergeet het aloude fabeltje dat je je hond niet mag troosten als deze angstig gedrag vertoont. Je mag je hond absoluut steun geven en troosten, zorg er wel voor dat dit rustig gebeurt. Geef je hond een korte aai of laat hem tegen je aan liggen, als hij dat prettig vindt. Overdrijf het niet door opgewonden te praten of zeer uitbundig te knuffelen (“ooooch arm ding, ben je bang!? Ja eng hè die geluiden, kom maar hier bij mamaaaaa!” is dus niet de bedoeling).
    Negeer als eigenaar wel de knallen en vuurwerkgeluiden, maar negeer je eigen hond zeker niet.
  5. De jaarwisseling: knallend het nieuwe jaar in
    Je hond afleiden op het moment suprême van Oud&Nieuw wanneer het vuurwerkgeweld losbarst, kan ervoor zorgen dat je hond minder stress ervaart tijdens het lawaai van de knallen. Leer je hond hersenwerken en voedselpuzzels oplossen om zo zijn eten bij elkaar te zoeken. Als je hond hier nog niet mee bekend is, start daar dan direct mee. Hoe meer je hond gewend is om te snuffelen en op een ontspannen wijze met hersenwerk/voedselpuzzels bezig te zijn, hoe groter de kans is dat je dit succesvol kunt inzetten tijdens de jaarwisseling zelf. Zorg dat je op de avond zelf, een aantal puzzels klaar hebt staan, zodat je die aan je hond kunt geven vlak voordat het vuurwerk losbarst. Belangrijk is om de puzzels op Oudejaarsavond een aantal minuten voorafgaand aan de grote losbarsting van vuurwerk te geven, zodat je hond al afgeleid en wellicht ontspannen is.
    Deze voedselpuzzels kun je bijvoorbeeld heel makkelijk zelf maken van bijvoorbeeld lege wc-rollen of gevlochten repen fleecestof. Of je gebruikt de kant-en-klare puzzels van bijvoorbeeld Nina Ottoson die je koopt in de betere dierenwinkel of online webshop.
    In de facebookgroep van hersenwerk kun je filmpjes bekijken van de vele mogelijkheden.
    Kijk ook naar de uitleg van de hersenwerkknaller voor je hond op youtube.
  6. Goede voornemens voor volgend jaar
    Blijkt tijdens de jaarwisseling dat zowel jij als je hond veel stress ervaren? Lukte het je niet om je hond af te leiden met denkspelletjes of een verrukkelijk gevulde Kong? Ga dan aan de slag met een zorgvuldig samengesteld desensitisatie-programma voor je hond om te wennen aan harde enge geluiden en vuurwerkknallen. Schakel hiervoor wel de hulp in van een ervaren professional, want niet correct uitgevoerde training kan ervoor zorgen dat je hond zich afsluit of zelfs gevoeliger gaat reageren op geluiden.

Augustus 2015:
Een nieuwe naam voor de hondenschool in Den Haag

Misschien kent u onze lessen op de mooie trainingslocatie aan de Waalsdorpervlakte al vanuit hondenschool OhMyDog! Eind deze maand vinden er een aantal wijzigingen plaats bij de hondenschool.
Op de trainingslocatie aan de Waalsdorpervlakte, worden per 31 augustus de lessen van de hondenschool voortgezet onder de naam van puk hondenservice. De cursussen blijven dus plaatsvinden op deze schitterende locatie aan de Oude Waalsdorperweg. U en uw hond zijn hier welkom voor kwalitatief hoogwaardige lessen die verzorgd worden door ervaren instructeurs.
Op een tweede locatie, in het Westduinpark, worden vanaf begin september door collega Laure-Anne Visele de lessen voortgezet onder de naam van hondenschool OhMyDog!

NIEUW: puppycursus per 31 augustus 2015

U wilt uw puppy de beste start geven. Dat kan bij de puppycursus van puk hondenschool in Den Haag. Tijdens onze puppycursus bereiden we de puppy’s voor op het (honden)leven in onze mensenwereld.
U leert bij puk hondenschool in Den Haag hoe u uw puppy het beste begeleidt in de belangrijke socialisatiefase. In deze puppycursus van 6 weken leert u uw puppy om te gaan met onbekende voorwerpen en nieuwe situaties. Samen werken jullie aan de onderlinge band en krijgen jullie oefeningen mee om deze dagelijks te versterken. In de praktijklessen op het veld maken we gebruik van veel stimuli zoals bijvoorbeeld joggers, fietsers, tunnels, evenwichtsobjecten en braingames. Hiermee leert uw pup onder andere te wennen aan verschillende situaties uit het dagelijkse leven. Tijdens de theorieavond krijgt u meer achtergrondinformatie over hoe uw puppy zich ontwikkelt en opgroeit tot een jonge en stabiele hond.
Uiteraard komen tijdens iedere les de typische gedragingen van een puppy aan bod zoals het opspringen tegen u en uw bezoek, het vernielen van objecten, speelbijten of plassen in huis. Wij leren u op een effectieve en positieve wijze hiermee om te gaan en de puppy op te voeden tot een sociale en gezellige huisgenoot.