Groepswandeling

Iedere dag met een groep honden op stap

Hoe werkt dat?

Maximaal acht honden lopen met mij mee op een wandeling van ruim een uur tot anderhalf uur. Wij wandelen op veilige locaties, die door de gemeente bestemd zijn als hondenlosloopgebied. In mijn keuze van de wandellocatie houd ik rekening met de behoeften en karakters van de honden die met mij meelopen. De honden die meewandelen dragen een PUK hondenservice halsband die voorzien is van een penning met mijn telefoonnummer.
Ik haal de honden thuis of op uw werk op en vervoer ze in een goed onderhouden en veilige bus die voorzien is van een ventilatiesysteem en anti-slip matten. De laadruimte van de bus is opgesplitst in twee delen en achterin voorzien van een aantal transportbenches. Uiteraard liggen de honden op dekens in de bus en worden ze afgedroogd en de pootjes geveegd bij thuiskomst na de wandeling.
Tijdens de wandeling zorg ik dat iedere hond zich op zijn gemak voelt en observeer ik voortdurend de interacties tussen de honden. Daar waar nodig zorg ik voor rust in de groep en geef ik de honden individuele aandacht. Mijn achtergrond als etholoog en kynologisch instructeur komen hierbij goed van te pas.

Uw hond mee?

Uw hond kan met mij mee op stap indien hij of zij minimaal 1 jaar oud is. [Is uw hond jonger? De puppyservice van mijn collega is dan de beste keuze voor uw hond.] De honden die meegaan moeten los mee kunnen lopen in de groep en sociaal gedrag vertonen. Een intacte teef kan uiteraard rond en tijdens de loopsheid tijdelijk niet meewandelen en een intacte reu mag alleen mee als hij zich niet opdringerig gedraagt.
Voordat uw hond meegaat, kom ik bij u thuis langs voor een uitgebreide kennismaking. Tijdens dit bezoek vertel ik u over mijn werkwijze en beantwoord ik al uw vragen. Uw hond leer ik kennen tijdens dit gesprek waarin wij een vragenlijst doorlopen over het karakter en gedrag van uw hond. Hierna maken wij een afspraak voor een proefwandeling, dit is de eerste keer dat uw hond mee gaat wandelen in de groep. Als deze naar wens verloopt,
kan uw hond vervolgens op wekelijkse basis met mij mee op stap.

— De Winkel bevindt zich nog in testfase. Bestellingen zullen niet worden uitgeleverd. voor meer info gebruik het contactformulier Sluiten