Groepswandeling

Iedere dag met een groep honden op stap

Hoe werkt dat?

Maximaal zes tot acht honden lopen in een groep mee op een wandeling van ruim een uur tot anderhalf uur. Wij wandelen op veilige locaties, die door de gemeente bestemd zijn tot hondenlosloopgebied. In de keuze van de wandellocatie houden wij rekening met de behoeften en karakters van de honden die meewandelen. De honden die meewandelen dragen een PUK hondenservice halsband die voorzien is van een penning met onze telefoonnummers.
Wij halen de honden thuis of op uw werk op en vervoeren ze in een goed onderhouden en veilige bus die voorzien is van een ventilatiesysteem en anti-slip matten. De laadruimte van de bus is opgesplitst in delen en voorzien van een aantal transportbenches, zodat de honden apart van elkaar kunnen zitten. Uiteraard liggen de honden op dekens in de bus en worden ze afgedroogd en de pootjes geveegd bij thuiskomst na de wandeling.
Tijdens de wandeling zorgen wij dat iedere hond zich op zijn gemak voelt en observeren wij voortdurend de interacties tussen de honden. Daar waar nodig zorgen wij actief voor rust in de groep en krijgen de honden individuele aandacht. Uiteraard benaderen wij de honden altijd op een vriendelijke manier en passen wij uitsluitend positieve trainingsmethoden toe.

Uw hond mee?

Uw hond kan met ons mee op stap indien hij of zij minimaal 1 jaar oud is. [Is uw hond jonger? De puppyservice van collega  Carolien Bosklopper is dan de beste keuze voor uw hond.] De honden die meegaan moeten los mee kunnen lopen in de groep en sociaal gedrag vertonen. Een intacte teef kan uiteraard rond en tijdens de loopsheid tijdelijk niet meewandelen en een intacte reu mag alleen mee als hij zich niet opdringerig gedraagt.
Voordat uw hond meegaat, komt Nicolle of Sanne bij u thuis langs voor een uitgebreide kennismaking. Tijdens dit bezoek vertellen wij u over onze werkwijze en beantwoorden wij al uw vragen. Uw hond leren wij kennen tijdens dit gesprek waarin wij een vragenlijst doorlopen over het karakter en gedrag van uw hond. Hierna maken wij een afspraak voor een proefwandeling, dit is de eerste keer dat uw hond mee gaat wandelen in de groep. Als deze naar wens verloopt, kan uw hond vervolgens op wekelijkse basis mee op stap in de uitlaatservice.

— De Winkel bevindt zich nog in testfase. Bestellingen zullen niet worden uitgeleverd. voor meer info gebruik het contactformulier Sluiten